Saturday, 1 June 2013

Warmest and sunniest May on record

It is official, May 2013 broke all records. The highest temperature in May ever measured (26.6˚C), the highest average May temperature (8.8˚C), the most number of hours with sunshine, and the highest number of summer days in May, days with temperatures over 20˚C, (7 days).

Het is officieel, mei 2013 heeft alle rekorden gebroken. De hoogste temperatuur ooit gemeten in mei in Tromsø (26,6˚C), de hoogste gemiddelde mei temperatuur (8,8˚C), de meeste uren met zon, en de meeste zomerdagen in mei, dagen met een temperatuur boven 20˚C (7 dagen).Unfortunately, May is also exam time, and as I took some courses this semester I also have exams to do. So I did't have as much time as I would have liked to enjoy this fantastic weather, but it was still very nice to be able to have a coffee in the sun in the breaks between solving mathematical problems and writing Spanish texts, watch the flowers open up or have a picnic on a beach in the evening. We even went swimming last night.

Helaas is mei ook de tijd voor eksamens, en sinds ik een aantal vakken heb gevolgd dit semester heb ik ook eksamens. Ik had dus helaas niet zoveel tijd als ik zou willen om van dit prachtige weer te genieten, maar het was ook erg lekker om in de pauses tussen het oplossen van wiskundige problemen en het schrijven van Spaanse teksten in de zon koffie te kunnen drinken, de bloemen te zien openen of 's avonds ergens op een mooie plek te gaan picknicken. Gisteravond zijn we zelfs met vrienden gaan zwemmen, en zelfs voor een koukleum als ik was dat te doen.

The first flowers in the garden

Cloudberry flowers! We are hoping for a good cloudberry season.

Tony trying to catch a fish. No luck though.

'A shiny road to Vengsøya', view from our picnic spot

Another view from our picnic spot

Late night shadows

No comments: